Logo Teliko3

Απεντόμωση επαγγελματικών χώρων

Οι απεντομώσεις επαγγελματικών χώρων δημόσιας υγείας αφορούν όλους εκείνους τους χώρους όπου είναι σημαντική η υγιεινή των τροφίμων και παρευρίσκονται άνθρωποι. Αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους αυξημένου κινδύνου και είναι απαραίτητη η εφαρμογή προγράμματος απεντόμωσης και μυοκτονίας. Τα προγράμματα απεντομώσεων και μυοκτονιών έχουν ως σκοπό την μείωση του πληθυσμού των εντόμων και των τρωκτικών με αποτέλεσμα να μην αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις όπως στην αντιμετώπιση ψιλής ( μικρής ) κατσαρίδας, κοριών, ψύλλων, τσιμπουριών σε χώρους εστίασης ( μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος: εστιατόρια, καφέ, ταβέρνες, μπαρ, club) πρέπει να είναι ριζική. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται διαθέτουν την απαραίτητη για κατοικημένους χώρους άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπως και η εταιρεία μας και συνοδεύονται επίσης από της αρμόδιες πιστοποιήσεις ISO και ακολουθούν τα πρότυπα του HACCP.

Στα έντομα δημόσιας υγείας ανήκουν : Οι κατσαρίδες, οι ψύλλοι, οι κοριοί, οι μύγες, οι σκνίπες, τα κουνούπια, τα ακάρεα, τα τσιμπούρια, οι ψείρες και οι σφήκες. Για τη μορφολογία και την περιγραφή κάθε είδους ανατρέξτε στην αντίστοιχη ενότητα στην εγκυκλοπαίδεια των οργανισμών.

Ψεκασμός με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης : Η εφαρμογή απεντόμωσης πραγματοποιείτε με ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης και ψεκάζονται οι απαραίτητες επιφάνειες του χώρου.

Ψεκασμός με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης : Η εφαρμογή απεντόμωσης πραγματοποιείτε με ψεκαστήρα υψηλής πίεσης και αφορά μεγάλους ανοιχτούς χώρους, εργοστάσια, αποθήκες. Κατά τη διάρκεια εφαρμογής απεντόμωσης με ψεκαστήρα υψηλής πίεσης ψεκάζονται όλοι οι προσβεβλημένοι χώροι.Νεφελοψεκασμός ή Υγρή εκνέφωση: Η εφαρμογή απεντόμωσης με αυτή τη μέθοδο απαιτεί τη χρήση ειδικής συσκευής νεφελοψεσκασμού ή εκνέφωσης με αποτέλεσμα το εντομοκτόνο να διαχέεται με την μορφή πολύ μικρών σταγονιδίων καλύπτοντας όλα σχεδόν τα σημεία.

Εφαρμογή Gel : Με την εφαρμογή gel επιτυγχάνουμε την καταπολέμηση ορισμένων ειδών βαδιστικών εντόμων (ψιλή ξανθιά κατσαρίδα, μυρμήγκια, τερμίτες). Η απεντόμωση με τη χρήση αυτής της μεθόδου αποφέρει μεγάλη αποτελεσματικότητα και σε σημεία στα οποία δεν μπορούμε να πλησιάσουμε και είναι αδύνατος ο ψεκασμός με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης.

Συσκευές παγίδευσης: Αποτελούν συμπληρωματικό τρόπο απεντόμωσης και συμβάλουν στον περιορισμό του πληθυσμού των ιπτάμενων και βαδιστικών εντόμων.

Επίσης στους επαγγελματικούς χώρους η χρήση τους γίνεται για τον έλεγχο του πληθυσμού και όχι για την εξόντωσή τους. Υπάρχουν πολλών ειδών παγίδες: φερομονικές παγίδες, τροφικές παγίδες, παγίδες με κολλώδεις επιφάνειες, χρωμοτροπικές παγίδες, παγίδες με λαμπτήρες UV.

 

Ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε επιχείρησης, δημιουργούμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα εργασιών απεντόμωσης:

Επίσκεψη του χώρου για επιθεώρηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων που χρειάζονται απεντόμωση και μυοκτονία.Καταγραφή της έντασης προσβολής του προβλήματος, πιθανών εστιών και διόδων εντόμων και τρωκτικών.Σχεδιασμός ζωνών προστασίας ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του χώρου και την επαγγελματική δραστηριότητα .Σχεδιασμός και ανάπτυξη πρότασης συστήματος ελέγχου της προσβολής από έντομα και τρωκτικά.Δημιουργία Φακέλου Απεντόμωσης και Μυοκτονίας. Σύνταξη έκθεσης με αναλυτική καταγραφή εργασιών που διενεργήθηκαν, τυχόν ευρήματα Επανάληψη των εφαρμογών σε προτεινόμενο χρονικό διάστημα ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

 

Οι εφαρμογές απεντόμωσης και μυοκτονίας αναφέρονται σε επιχειρήσεις όπως:

  • Επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου τροφίμων και ποτών (υπεραγορές τροφίμων, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία, πρατήρια κατεψυγμένων τροφίμων, καταστήματα ξηρών καρπών, κάβες, κλπ).
  • Επιχειρήσεις Παρασκευής Φαγητού (εργαστήρια τροφίμων και ποτών, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία).Χώροι Εστίασης (εστιατόρια, ψητοπωλεία, πιτσαρίες, καντίνες, κυλικεία).
  • Χώροι Εκδηλώσεων και Κέντρα Διασκέδασης.
  • Χώροι Παραλαβής και Αποθήκευσης Πρώτων Υλών Τροφίμων.
  • Χώροι Αποθήκευσης ή Συσκευασίας Ετοίμων Προϊόντων (αποθήκες τροφίμων και ποτών).
  • Φαρμακοβιομηχανίες, Επιχειρήσεις Μεταφορών, Ναυτιλιακές, κλπ.

 

Τα έντομα και τρωκτικά μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα όπως:

• Μόλυνση των τροφίμων
• Μόλυνση των χώρων επεξεργασίας των τροφίμων
• Κίνδυνος δηλητηρίασης των πελατών από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων
• Καταστροφή των καλωδιώσεων και του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού
• Πλήγμα στη φήμη της επιχείρησης.

H Neosun Service και το τμήμα απεντομώσεων – μυοκτονιών και τα συνεργεία απεντομώσεων και μυοκτονιών είναι σε θέση να δώσουν λύση σε κάθε πρόβλημα προσβολής εντόμων και τρωκτικών που σας απασχολεί χάρη στην μεγάλη πείρα των 40 ετών και την εξειδίκευση που διαθέτουμε σε θέματα διαχείρισης εντόμων ( pest control ) με άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τα καλύτερα φάρμακα της αγοράς και όχι με γενόσημα φθηνά αντίγραφα.

 

Περισσότερα...